19. elokuuta 2014

Yöruokailua Maahanmuuttoviraston vastaanottokeskuksessa

Tänään tuli taas sellaista viestiä maahanmuuttoviraston vastaanottokeskuksesta, että väkisin tulee mieleen eräs iso sairaala Vantaalla, missä työskentelee minun lähisukulainen. Sairaalassa on paljon vanhuksia ja osa on myös saattopotilaita, isolla joukolla näistä potilaista on diabetes ja muita sairauksia jotka vaatisivat säännöllisempää ruokailuväliä. Koska resurssit ovat erittäin rajalliset, ilta- ja aamuruokailun väli on ollut eräs ongelmakohta. On yritetty järjestää työvuoroja ja saada lyhyemmäksi ruokailuväliä, mutta resurssien puute on lopulta johtanut siihen, että iltaruokailu on klo 20.00 ja aamuruokailu alkaa
7.45 Mitään erikoisjärjestelyä ongelmapotilaille ei ole järjestetty.


,,säilöönottoyksikössä oli tänä kesänä ramadanin aikana sellainen järjestely, että auringon laskettua ramadanin viettäjät saivat nauttia yksikön ruokalassa lämpimän aterian, joka heillä olisi muutoin ollut lounas/päivällisellä ja ennen auringon nousua he saivat aamupalan,,Samaan aikaan kun vanhukset makaa sängyissä ja tekee tarpeet alle, Helsingissä ja ilmeisesti myös muualla Suomessa kovan painostuksen seurauksena, Maahanmuuttoviraston Metsälän   vastaanottoyksikössä järjestetään uskontoon vedoten turvapaikanhakijoille yöruokailua uskontojuhlien aikaan. Painostuksen takana on maahanmuuttajajärjestöt jotka saavat rahoitusta yhdistystoimintaan valtiollisilta tahoilta.

Tänä vuonna juhannuksen jälkeen lähes kuukauden on järjestetty ruokailua, auringonlaskun jälkeen ja ennen auringonnousua. Käytäntö on myös muina vuoden aikoina. Tässä asiayhteydessä herää kysymys, mitä viranomaiset tekee asialle, kun lähdetään pohjoisempaan, missä auringonlaskun ja auringonnousun väli on todella pieni, vai onko suunnittelussa tämä järjettömyys otettu jo huomioon. Tämäpä ehkä selittää maahanmuuttoviraston jatkuva tilojen haku turvapaikanhakijoille, koska sopivia tiloja on vaikea löytää kun ottaa kaikki vaadittavat kriteerit huomioon.

Kun mietitään tätä asiaa vakavasti, tämä on todella sairasta, koska kaikki rahoitetaan suoraan sinun kustannuksella, kysymättä sinulta. Kun ottaa huomioon Suomen palkkakustannukset, ilta, -yö, sunnuntailisät, lasku tälle on todella kova. Koska vastaanottoyksikössä on muun uskontokunnan turvapaikanhakijoita, ruokailu luonnollisesti järjestetään myös normaalisti päivällä.


Tämä hulluus on lopetettava välittömästi.  

4 kommenttia:

 1. Täysin käsittämätöntä touhua!

  VastaaPoista
 2. Metsälän ikkunattomassa yksikössä ne nauttivat eri etuisuudesta. Pölöjä. Joku roti aikuisella miehellä, menisit itsees ja miettisit ennenku kirjotat. Mutta onhan tuo hauskaa, itkeä ja syyttää toisia niin ei tartte oikeita ongelmia nähdä... Ramadanin aikaan siis ei ruokailla ennen auringonlaskua joten työtaakka ei lisäänny vaan sen aika siirtyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ,, joten työtaakka ei lisäänny vaan sen aika siirtyy,, Perehdy asiaan ja yhteiskunnan rakenteisiin. Samassa yksikössä on eritaustaisia turvapaikanhakijoita joille järjestetään ruokailu päivisin. Yöruokailu yölisineen aiheuttaa kohtuuttomia kuluja, samoja asioita ei järjestetä vanhuuksille ja diabetikoille joille olisi terveydellisistä syistä aihetta saada välipala, tämä on kustannuskysymys.

   Poista
  2. Kustannuksista ei tarvitse tinkiä kun etuoikeutetuille jäjestetään lisäpalveluja. Kuolkoot mummot kunhan organisoituun ja suhteellisen epäloogisen ideologian kannattajien puuhailuun voidaan laittaa rahaa.

   Poista